Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Как кленовият сироп влияе на антибиотиците?

Как кленовият сироп влияе на антибиотиците?

Кленовият сироп и антибиотиците са една интересна комбинация. Учени смесили екстракт от кленов сироп и антибиотик и ги върнали отново на бактериите, за да наблюдават какво се случва. Оказало се, че той е подсилил действието на антибиотика и показал ефективност особено срещу действието на т.нар. биофилм, пише здравословният портал Здравница.

Под биофилм се разбира, когато резистентните колонии от причинители населяват определен слой, който трудно се отстранява. Напр. зъбната плака е пример за един такъв биослой. В катетрите на пикочния мехур се развиват често биофилм, който причява тежко лечими инфекции на пикочните пътища.

Смята се, че кленовият сироп прави бактериите по-податливи на антибиотици и по този начин трикратно намалява тяхната резистентност. Те атакуват резистеността още в самия зародиш, посочва специализираният сайт www.zentrum-der-gesundheit.de.

Кленовият сироп прави клетъчните мембрани по-пропускливи, така че антибиотиците могат по-ефикасно да „нападат” причинилите, т.е. да започне да действа антибиотика, той трябва да мине мембраната. Разбира се, необходими са повече клинични проучвания. Но изглежда кленовият сироп е една лесна и ефикасна възможност при определени условия да се намали дозата на антибиотика, смятат учените. В бъдеще дори може да се очаква да може да се напълни капсулата с антибиотик и кленов сироп, за да се намалят страничните ефекти на антибиотиците и резистентността на бактериите към тях .

Дискусия върви и за ползата от кленовия сироп при приемането на хлябна сода от болни от рак. В този случай той би трябвало да помага содата да се траспортира по-лесно до раковите клетки.

В обобщение може да се каже, че кленовият сироп е здравословен подсладител, с нисък гликемичен товар( лоудинг), има интересни съставки, които като химична природа и качество не можем да намерим при рафинираната захар, посочва още изданието.







 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД