Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Оригинален канадски кленов сироп - особено подходящ и за мъжете

Оригинален канадски кленов сироп - особено подходящ и за мъжете

Ако ви се пие нещо сладко – помислете си за сироп от клен. В сравнение с меда, той е също приятно сладък, но има по-малко калории и по-висока концентрация на минерали.

Кленовият сироп има нисковискозен, почти смолист вид, но е такъв само след преработка. Неговото събиране е просто – от дърветата Черен или Червен клен, чиято кора се пробива леко. От там започва да изтича бистра течност - дървесен кленов сок, който е с ниско захарно съдържание. След като се събере достатъчно сок, той се вари до изпаряване на водата, оставяйки характерния гъст вид със захарно съдържание близо 55%.

Две чаени лъжици или около 10 грама от сиропа, съдържат 22% от Ориентировъчния дневен прием (ОДП) на елемента манган, 4% от ОДП на цинк и под 1% калории. Манганът е важен кофактор за множество ензими, участващи в енергообмена и оксидативните защити. Чудесен пример е ензимът супероксид дисмутаза, който обезврежда свободни радикали, произведени в митохондриите – енергийните централи на нашите клетки. Неговото действие би било немислимо без прием на манган, а кленовият сироп е най-сладкия източник на ценния елемент.

Клинични изследвания сочат, че кленовият сироп предлага подходяща концентрация на цинк, която помага за правилна функция на ендотелните клетки, които покриват вътрешната страна на кръвоносните съдове. Също така, антиоксидантните му свойства могат да забавят прогресията на атеросклероза.

Сиропът е популярен и сред мъжете, отново заради съдържанието си на цинк. Ниските нива на цинк в мъжкия организъм предразполагат към проблеми на простатната жлеза. Манганът също е от голяма полза за силния пол – елементът играе ролята на катализатор в синтезата на мастни киселини и холестерол, както и на тестостерон – повече от необходим да доброто репродуктивно здраве на мъжа.

Източник: Puls.bg






 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД