Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Изследване за съдържание на захари в отделните класове кленов сироп

Изследване за съдържание на захари Abby van den Berg, Timothy Perkins and Mark Isselhardt
Proctor Maple Research Center
The University of Vermont В
Underhill Ctr., VT 05490



Въпреки, че има много анализи на канадския кленов сироп, сравнително малко е съществуващата информация за отделните класове сироп.

Например, въпреки че по принцип приемаме, че количеството захар се увеличава при потъмняване на сиропа, състава на захарта в рамките на различни видове сиропи не е изследвана. Определянето на характерния химичен състав на всяка категория, ще увеличи познания ни за химичния състав на кленовия сироп и потенциално ще осигури инструмент, който може да се използва за разпознаване на оригиналния сироп от изкуствените заместители.

Първата стъпка е извършеното проучване за определяне и характеристика на захарта в кленовия сироп от различните класове – клас „А”, клас „С”.

МЕТОДИ
През 2004 и 2006 г. бяха събрани по 55 еднородни проби сироп от кленов сироп от широк географски регион. Всяка проба бе определена посредством анализатора - Hanna C219. Концентрациите на глюкоза, фруктоза и захароза във всяка проба се определиха от high-performance liquid chromatography (HPLC). Процентът на захари и (глюкоза + фруктоза), както и съотношението глюкоза към фруктоза във всяка проба са изчислени като средна стойност и стандартна грешка на всеки вид сироп.

РЕЗУЛТАТИ
Някои сиропи съдържат относително по-малки количества фруктоза в сравнение с други. Но като цяло, съотношенията на усреднените стойности на фруктоза, захароза и обща захар, съдържащи се в 2 х 55-те проби са сравними.
Два са основните акценти на тези резултати.
- Първо, съдържанието на глюкоза и фруктоза в кленовия сироп се приема за еднакво.
- Второ, съотношението на глюкоза- фруктоза в пробите с отделните класове сироп като общо количество при отделните класове сироп е различно.

Макар общото ниво на захар често се приема като по-високо при по-тъмните сиропи, в сравнение с по-светлите, общото съдържание на захар при по-тъмните проби от клас С не е по-голямо в сравнение с по-светлия сироп от клас А.

Извод:
Сравнението между пробите категорично показва, че най-добри резултати има при сиропите с цвят кехлибар. Това са сиропите от клас А. Финансирането на този проект е осигурено от американското министерство на земеделието.





 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД