Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Черен бъз и кленов сироп подобряват имунитета, борят грипа и гонят кашлицата

Черен бъз и кленов сироп подобряват имунитета, борят грипа и гонят кашлицата

Комбинацията от плод или цвят на черен бъз и кленов сироп е мощен имуностимулатор. Здравословната смес подобрява цялостното здравословно състояние и е отлично средство при борбата с грипа, настинката и кашлицата. Може да се приема от малки и големи.

Плод от черен бъз и кленов сироп

В сравнение с другите известни подсладители, кленовият сироп има своите предимства. Първоначално са били известни само 20 полезни вещества, но по-късно са открити още 34, според проучвания на проф. Навиндра Сийрам, който от години изследва продукта. Повечето от субстанциите в кленовия сироп имат, както при повечето растителни продукти антиоксидативен и противовъзпалителен ефект, който е полезен при бактериални инфекции, диабет и рак.

Можете да се доверите на истинския кленов сироп, който може да подобри имунната система, състоянието на кожата, а също да успокои корема и червата при стомашни проблеми. Оригиналният канадски кленов сироп може да помогне да се предпазите от възпалителни болести като рак, остеопороза и Алцхаймер, сочи проучване в университета в Роуд Айлънд, САЩ. Сладкото изкушение е „бъкано” с полифеноли (съединения от растителен произход, които действат като антиоксиданти).

Кленовият сироп съдържа хранителни вещества като цинк и манган, които могат да помогнат да отблъснете болестта, сочи поредно проучване. Цинкът поддържа висок броят на белите кръвни телца, което е жизнено важно за повишаване на имунната система, посочва натуропатът д-р Майкъл Мъри, съавтор на „Енциклопедия на лечебните храни”. Манганът пък предпазва кръвните клетки от възпаление, с две думи казано: повече няма вече да подсмърчате.

Черният бъз е храст или дръвче с разперени клони и бяла шуплеста сърцевина. Листата са нечифтоперести с 2-3 чифта листчета, дълги 20 см.

Плодовете на черния бъз са изключително полезни при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица;

Сиропът от черен бъз е полезен при:

• при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит, пневмония, туберкулозна кашлица
• при стомашно-чревни и чернодробни заболявания,
• при възпаление на бъбреците и пикочния мехур
• ревматизъм, подагра и др
• Народната медицина предписва черен бъз и при кръвно налягане, задух, трудно униниране и кръвопикаене.
• като слабително средство, при затлъстяване, воднянка
• при ревматизъм, хемороиди, кожни заболявания
• като усилващо средство и при невралгия.

Цвят от черен бъз и кленов сироп

Цветовете на черния бъз представляват кичест жълто-бял букет, цъфти през май-юни. Бере се преди да е презрял. Суши се на сенчесто, проветриво място. След изсушаване цветът се оронва от дръжките, получава се прашец със същият цвят, блудкав на вкус, със слаб специфичен аромат.

Цветовете действат противовъзпалително, потогонно, секретологично и отхрачващо. Плодовете действат леко слабително.

В цветовете има гликозиди, етерични масла, смолисти вещества, органични киселини и др. Изключително богати са на антиоксиданти- витамин С, провитамин А, В1, В2, В3, фитохимикали- бетулин, флавоноиди, кверцетин, рутин.

Българската народна медицина препоръчва сироп от цвят на черен бъз най-вече при настинки, простуди, грип, грипни епидемии и кашлица. Сиропът цвят на черен бъз е мощно средство за възстановяване на гласа след пресипване, може да се иползва за сваляне на темературата. Съществуват множество научни доказателства, че сиропът е изключително полезен при исхемична болест на сърцето.







 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД