Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Кленовият сироп: действително ли е толкова здравословен?

Кленовият сироп: действително ли е толкова здравословен?

Кленовият сироп – действително ли е толкова здравословен? Този въпрос продължават да си задават мнозина пише здравословният портал "Здравница"

Кленовият сироп е сгъстеният сок на канадския клен (Acer Saccharinum ). Той е сладък и заради това не е много щадящ за зъбите, но проучванията винаги показват, че съдържа много полезни вещества. Има ли ги тях в големи количества в сиропа, както и какви са медицинските ползи от него? Защо да го предпочетем като средство за подслаждане?

Проучвания наскоро установиха, че кленовият сироп може да засили ефекта от антибиотици, съобщава специализираният сайт http://www.zentrum-der-gesundheit.de.

Кленовият сироп - 100% чист и естествен

Той се получава от преработката на вида клен (Zuckerahorn), който вирее предимно в Канада , при който сокът се извлича и се вари до сгъстяване. За един литър сироп са необходими около 40 л. дървесен сок. Става въпрос за наистина природен продукт, на който не се добавя нищо допълнително като примес. Впрочем, кленовият сироп в Европа може да се предлага разреден допълнително със захар и вода, тъй като не е необходимо да има строга констистенция ( съдържание). Затова при покупката трябва да прибегнете до висококачествени марки, които гарантират, че продуктът е 100% чист и естествен.

Кленовият сироп има около 50 лечебни вещества

В сравнение с другите известни подсладители, кленовият сироп има своите предимства. Първоначално са били известни само 20 полезни вещества, но по-късно са открити още 34, според проучвания на проф. Навиндра Сийрам, който от години изследва продукта. Повечето от субстанциите в кленовия сироп имат, както при повечето растителни продукти антиоксидативен и противовъзпалителен ефект, който е полезен при бактериални инфекции, диабет и рак. Трябва да се има предвид, че съответните лабораторни изследвания не се правят от кленовия сироп, който консумираме , а с екстракт от него, в който активните му вещества, особено полифенолите се съдържат в доста по-високи концентрации.

Хората могат да използват доста вещества от кленовия сироп като основа за производството на синтетични активни вещества на медикаменти срещу тежки болести. Знае се, че повечето хронични болести вървят ръка за ръка с латентни възпалителни процеси като болести на сърцето, диабет, различни видове тумори и рак, както и редица нервно дегенеративни болести като напр. Алцхаймер. Полезни могат да се окажат доста субстанции, които възпрепястват възпаленията, особено полифенолите, твърди проф. Сийрам.

Интересно е, че кленовият сироп официално се счита за толкова по-качествен, колкото е по-светъл. Колкото е по-тъмен, толкова по-късно той е добит като реколта и толкова повече е концентрацията на нежелани вещества, които се образуват с времето. Концентрацията на полифеноли в сиропа е по-висока, колкото е по-тъмен той.

Има малко средство за подслаждане, които съдържат толкова шарения коктейл от полезни вещества на кленовия сироп. Всъщност има няколко страшно полезни вещества в ягодите, други – в лененото семе и трети – в зеления чай. Но на практика няма друг хранителен продукт, който да съдържа толкова много субстанции наведнъж като кленовия сироп, сочат проучванията на учените.


Източник: Zdravnitza.com






 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД