Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода
От къде идва оригиналния канадски кленов сироп и за какво изобщо може да се използва?

От къде идва оригиналния канадски кленов сироп и за какво изобщо може да се използва?

Може би все още някои от вас не знаят за какво изобщо могат да ползват кленов сироп. Канадския продукт, обаче, набира все по-голяма популярност в България и мисля, че вече е редно голяма част от Вас да се запознаят с преимуществата на този продукт.

От къде идва оригиналният канадски кленов сироп?
Преди стотици години, много преди белия човек да стъпи на бреговете на северна Америка, индианците от североизточната част са добивали кленов сироп като правели разрези по стеблата с томахавките си.

Капещия сок от дърветата е бил събиран в съдове, направени от брезови кори. Индианците получавали вкусен тъмен сироп чрез сгъстяване на сока като прибавяли нагорещени камъни в издълбани брезови корита.

При пристигането си в новия свят, северноамериканските заселници бързо усвоили от индианците изкуството за получаване на кленов сироп. На практика белите заселници подобрили производството на сиропа като използвали железни свредели за пробиване на дърветата и медни или железни чайници за варене на сока. С течение на времето те започнали да разчитат изключително много на кленовия сироп за подслаждане на храната си.

Днес тези ранни методи са усъвършенствани, но годишното пролетно събиране на сок и производство на кленов сироп остава една истинска канадска традиция.

Оригиналният канадски кленов сироп и храненето
Естествената сладост на оригиналния канадски кленов сироп го прави идеален заместител на обикновената захар, на кафявата захар и въпреки, че няма по-хубаво от българското, кленовият сироп може да замести дори меда. Оригиналният канадски кленов сироп замества меда особено в приготвянето на баклава. Кленовият сироп ще направи вкуса на блаклавата по-приятен и по-маслен. Кленов сироп може да добавяте също и в зърнената си закуска.

Може би някои ще се изненадат, но оригиналният канадски кленов сироп може да бъде идеален сос за бабрбекю. Смесете готовия барбекю сос с малко кленов сиро. Получената смес идеално се комбинира с пилешки крилца или гърди, свински пържоли, месни или зеленчукови шишчета.

Виж всички рецепти с оригинален канадски кленов сироп

Оригиналният канадски кленов сироп и отслабването
Ако попитате, кой е най-популярният метод за отслабване, практикуван от жени и мъже, то отговорът е “Диета с кленов сироп”. Тя е идеална както за намаляване на телесното тегло, така и за прочистване на организма. При тази диета можете да отслабнете с 5 до 10 кг. само за 10 дни. Това се дължи на активното намаляване на мастните натрупвания и ефикасното елиминиране на токсините от тялото. Диетата с кленов сироп може да се прилага три до четири пъти годишно.

Диетата с кленов сироп има положителен ефект върху кожата, косата, работата на храносмилателната система, психическото и физическото състояние. Прилагайки диетата ще имате повече сила и енергия.

Виж всички диети с оригинален канадски кленов сироп

Оригиналният канадски кленов сироп за очистване на организма
В днешно време нашият организъм е подложен на постоянни атаки от околната среда, различни пестициди, изкуствени подсладители и аромати, лошо качество на питейната вода, лошо качество на храната и много други. Тези замърсители с течение на времето допринасят за „разбиването” на човешкия организъм. С помоща на оригиналния канадски кленов сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус. С оригиналния канадски кленов сироп може да преборите алергиите, главоболието , хроничната умора, артрит и др.

Оригиналният канадски кленов сироп и сърдечното здраве
Оригиналният канадски кленов сироп е добър избор за подсладител ако сте решили да защитите сърцето си. Съдържанието на цинк в кленовия сироп може да намали прогресирането на атеросклерозата. Цънкът е необходим за правилното функциониране на ендотелните кледки и помага за свалянето на холестерола .
В оригиналният канадски кленов сироп се съдържа и минерала манган. В допълнение, проучвания са установили, че при възрастни хора дефицитът на манган и други минерали сваля нивото на „добрия” холестерол. В този случай употребата на оригинален канадски кленов сироп може да предотврати това. 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД