Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Често задавани въпроси за оригиналния канадски кленов сироп

Често задавани въпроси за оригиналния канадски кленов сироп

Оригиналният канадски кленов сироп набира все по-голяма популярност както в България така и на целия балкански полуостров. Този продукт е вече изключително популярен в страни като Канада, Сащ, Англия. В Канада, кленовият сироп се е превърнал в традиция.

На българския пазар съществуват няколко вида кленов сироп, като повечето продукти идват от Германия. Съществува, обаче, фирма вносител, която предлага оригинален кленов сироп, пристигащ директно от Канада, което гарантира 100%-ово качество на продуктите.

Малко по-горе споменахме, че оригиналния канадски кленов сироп набира все по-голяма популярност в България. В тази статия ще се опитаме да дадем отговори на най-често задаваните въпроси свързани с оригиналния канадски кленов сироп.

Къде се произвежда кленовият сироп?
Кленовият сироп се произвежда само и единствени в Канада и някои части на САЩ. Канада притежава 80% от световният пазар и производство на кленов сироп. Кленов сироп се добива в канадските провинции Онтарио, Квебек, Нов Брунсуик и Нова Скотия. В САЩ, най-голям дял от производството на кленов сироп притежава малкия щат Върмонт.

Как се добива кленовият сироп?
Продуктът кленов сироп всъщност е вторичен продукт от сока, който изтича от дървото клен. За направата на 1 литър оригинален канадски кленов сироп се използва 40 литра кленов сок. Кленовият сок се събира с помощта на кофи или тръби. Оригиналният канадски кленов сироп е естествен хранителен продукт, обработен чрез загряване на концентриран сок от дъровто клен.

Каква е разликата между различните класове на кленовия сироп?
Повечето провинции, които произвеждат кленов сироп имат собствени закони, които регулират производството на продукта. Например, щата Върмонт изисква минималното съдържание на захароза в кленовия сироп да бъде 66.9%. Всички производители на кленов сироп са задължените да следват и използват буквените или цветови USDA стандарти за класифициране на кленовия сироп. В Канада се използват по-различни стандарти свързани с производството на кленов сироп.

В България е разпространен друг тип катогоризация на кленовия сироп – Клас А, Клас B и Клас С. Този тип категоризация се различава от тази в Канада. По-долу е направено сравнение между различните категоризации.

Първи вид (най-високо качество):

Канада – “Light”
САЩ – „Grade A Light Amber”
Върмонт – „Fancy”
България – „Клас А“

Втори вид:
Канада – „Amber”
САЩ – „Grade B”
Върмонт – „Grade B”
България – „Клас B“

Какво съдържа оригиналния канадски кленов сироп?
Оригиналният канадски кленов сироп се състои главно от захароза и вода, органични киселини. Съдържа също и амино киселини, има голямо разнообразие на летливи органични съединения. В продукта се съдържат още калий, калций, магнезий и манган; ниацин; витамини: В5, В2, В6; фолиева киселина, биотин и витамин А.

За какво се използва оригиналния канадски кленов сироп?
Оригиналният канадски кленов сироп може да използвате за вече известната диета, т.е. за отслабване. Сиропа успешно се прилага в множество готварски рецепти. Оригиналният канадски кленов сироп може да се използва с цел подобряване на здравето.

С какво оригиналният канадски кленов сироп е полезен за здравето?
Оригиналният канадски кленов сироп е добър избор за подсладител ако сте решили да защитите сърцето си. Съдържанието на цинк в кленовия сироп може да намали прогресирането на атеросклерозата. Цинкът и манганът са важни съюзници на имунната система.

Много видове имунни клетки използват цинк и манган за оптимално функциониране. Оригиналният канадски кленов сироп действа и за подпомагане на репродуктивното здраве.

Заместването на някои въглехидратни храни в диетите с оригинален канадски кленов сироп, подобрява значително чернодробната функция.

С помоща на оригиналния канадски кленов сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус.

Оригиналният канадски кленов сироп може значително да забави растежа на раковите клетки при някои ракови заболявания.

Може ли оригиналният канадски кленов сироп да се употребява от диабетици?
Както вече писахме по-горе, оригиналният канадски кленов сироп съдържа определен процент естествени захари.

Оригиналният канадски кленов сироп, както и всички останали подобни продукти, предлагани на пазара могат да бъдат употребявани само от диабетици, които не са инсулинозависими!

Може ли оригиналният канадски кленов сироп да се използва като заместител на захарта?
Отговорът е да! Ако планирате да се използва чист кленов сироп вместо захар в различни рецепти, използвайте 3 / 4 чаша чист кленов сироп като заместител на 1 чаша захар, или намалете захарта с 3 супени лъжици за всяка чаша кленов сироп.


В случай, че имате други въпроси, можете да ги задавате на:
тел.: 02/ 483 72 91; 426 02 62
e-mail: office@maple-bg.com или формата за контакти

Можете да задавате въпросите си и на място в:
Логистичен център "Здравница" - гр. София, ул. Одрин 74







 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД